Selecteer een pagina
opvallen op instagram

“Opvallen tussen de massa op Instagram: Zo doe je dat”

 

Veel ondernemers zetten Instagram in met als doel hun bereik te vergroten.  Of ze dit nu bereiken met het vergroten van het aantal volgers, het verkrijgen van meer likes of interactie met volgers vergroten,  Instagram is een platform dat vele mogelijkheden biedt om jezelf eruit te laten springen. 

In dit bericht deel ik een aantal strategieën en tips om te kunnen opvallen met Instagram.

 

Zorg voor een consistente en aantrekkelijke uitstraling

Een van de belangrijkste factoren die bepalen of je opvalt op Instagram is de uitstraling van je account. Zorg ervoor dat je account er aantrekkelijk uitziet en je unieke huisstijl kleuren hierin terugkomen. Dit doe je bijvoorbeeld door een basisset aan templates, gemaakt in Canva. Dit kun je ook creëren door gebruik te maken van dezelfde filters en lettertype die je gebruikt en deze steeds weer te herhalen. 

Heb je hier hulp bij nodig? Bekijk de opties binnen mijn aanbod hier

 

Kies een doelgroep en focus je daarop

Een andere manier om op te vallen op Instagram is door je te focussen op een specifieke doelgroep. Je ideale klant.  Door je te richten op een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld ouders van hoogsensitieve kinderen, kun je jezelf positioneren als een expert in dat vakgebied en zul je waarschijnlijk sneller volgers aantrekken die geïnteresseerd zijn in dat onderwerp. Dit maakt het ook direct makkelijker om de juiste content te plaatsen.

 

Gebruik hashtags en locatietags

Hashtags en locatietags zijn belangrijke hulpmiddelen om op te vallen op Instagram. Door het gebruik van hashtags kunnen gebruikers jouw account vinden als ze zoeken naar specifieke onderwerpen of thema’s. Het gebruik van locatietags kan ook helpen om je account te promoten bij mensen die zich in de buurt bevinden. Heb jij een coachpraktijk en coach je alleen in jouw regio dan kan dit een slimme toevoeging voor je zijn!

Maak gebruik van Instagram Stories

Instagram Stories zijn een geweldige manier om op te vallen op Instagram. Door gebruik te maken van stickers met functies zoals polls, quizzen, en vragen en antwoorden, kun je je volgers meer betrekken en interactie met hen creëren. Bovendien kunnen Stories gebruikt worden om een kijkje achter de schermen te geven van je leven, je bedrijf of je producten. 

Dit is een ideale manier om je volgers het gevoel te geven dat ze je echt kennen en jij de juiste persoon bent voor hun probleem.

 

Plaats regelmatig content

Om op te vallen op Instagram is het belangrijk om regelmatig nieuwe content te plaatsen. Het is aanbevolen om minstens één keer per dag te posten, maar het is belangrijker om te focussen op de kwaliteit van je content in plaats van de frequentie. Door consistent te blijven in de kwaliteit van je content, zul je sneller volgers aantrekken.

Het is daarbij zeker niet nodig om dagelijks actief te zijn, het kan zelfs positief uitpakken wanneer je een dag niet actief bent, je account kan daarna een boost krijgen en bijvoorbeeld in meer stories te zien zijn. 

 

Interactie met andere accounts

Een andere belangrijk onderdeel om opvallen op Instagram mogelijk te maken is door interactie met andere accounts. Door te reageren op de foto’s van anderen, te taggen en te delen, kun je meer volgers en interactie genereren. Bovendien is het belangrijk om de juiste hashtags te gebruiken en om samen te werken met andere gebruikers om je account te promoten.

Het inzetten van de juiste hashtags vraagt even serieus aandacht als je de juiste hashtags wil inzetten voor groei op Instagram. In de online training groeien op Instagram: van volgers naar klanten help ik je om een hashtag plan te maken die volledig is afgestemd op jouw doelgroep. 

Heb je tevreden klanten? Vraag of ze een review willen delen op Instagram of dat jij een foto mag delen.

 

Zichtbaarheid vergroten op Instagram

Het vergroten van zichtbaarheid op Instagram is essentieel als je wilt opvallen op het platform. Door ervoor te zorgen dat je account regelmatig in de feed van je volgers verschijnt en door het bereiken van nieuwe gebruikers, kun je je aanwezigheid op Instagram versterken. Hieronder vind je een aantal strategieën om je zichtbaarheid op Instagram te vergroten waar ik dieper op in ga tijdens de training online groeien op Instagram: van volgers naar klanten. Denk hierbij aan;

 

Maak gebruik van Instagram-advertenties

Een van de meest effectieve manieren om je zichtbaarheid op Instagram te vergroten is door het gebruik van advertenties. Met Instagram-advertenties kun je je content promoten bij gebruikers die mogelijk geïnteresseerd zijn in je account. Door specifieke doelgroepen te targeten, zoals gebruikers die vergelijkbare accounts volgen, kun je je bereik vergroten en nieuwe volgers aantrekken. Dit is vooral aan te raden voor gratis aanbod zoals een Webinar, e-book of kennismaking. 

 

Maak gebruik van Instagram Reels

Instagram Reels zijn korte, creatieve video’s die worden getoond in een apart gedeelte van het platform. Door het maken van leuke en boeiende Reels, kun je de aandacht trekken van gebruikers die niet bekend zijn met je account en je zichtbaarheid vergroten. Op Instagram is momenteel veel aandacht voor Reels, ze vergroten je bereik aanzienlijk. Zorg ervoor dat je de juiste hashtags gebruikt en dat je Reels deelbaar zijn om je bereik verder te vergroten.

 

Creëer waardevolle content

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je content waardevol is voor je volgers. Door het plaatsen van interessante en relevante content die je doelgroep aanspreekt, zullen gebruikers je account vaker bezoeken, je volgen en na enige tijd op je aanbod in willen gaan.  Zorg ervoor dat je content uniek is en dat het een duidelijke toegevoegde waarde heeft voor jouw doelgroep, waarbij je jouw expertstatus laat zien.

 

Betrek je volgers

Het betrekken van je volgers is een belangrijke manier om je zichtbaarheid op Instagram te vergroten. Door interactie te creëren met je volgers, zoals het plaatsen van polls of het beantwoorden van hun vragen via DM, kun je je volgers meer betrekken en hen aanmoedigen om je account vaker te bezoeken. Bovendien kan het betrekken van je volgers ook leiden tot meer shares en tags, waardoor je zichtbaarheid verder toeneemt en de drempel steeds kleiner wordt.

Ontdek nog beter hoe je je Instagram zichtbaarheid kunt vergroten en je account kunt laten opvallen waardoor groei ontstaat. 

Leer effectieve tactieken die je bereik vergroten en meer volgers aantrekken die uiteindelijk klant bij je worden in mijn training online groeien: van volgers naar klanten.

Vraag hem vandaag nog aan voor slechts €97,- euro. 

Na deze training weet jij hoe je een ijzersterk contentplanning maakt, op welke manier je kan adverteren en heb je een hashtag plan klaar liggen.

× Stuur een Appje